Λυπάμαι που θίχτηκες από τον πρόλογό μου Μπάμπη σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν προσωπικός. Ήταν γενικός γιατί βλέπω παντού γύρω μου άνοα όντα (και μένα μαζί) να κοιτάνε το δάχτυλο και να χάνουν το φεγγάρι...
Επειδή το θέμα έχει μεγάλες προεκτάσεις και θα το κάνουμε μεσανατολικό (lol), θα κρατήσω το φοβερά εύστοχο πρώτο σου παράδειγμα και θα σου ξαναπώ:
Αυτό που είπε η κυράτσα (και δεν είναι εν αγνοία της ξέρει πολύ καλά τι κάνει) είναι
το αυτονόητο: ήρθατε στο σπίτι μου θα βγάλετε και τα παπούτσια σας άμα λάχει (το έχουμε ξανασυζητήσει αν θυμάσαι).
Αυτό που ΔΕΝ είπε όμως είναι η αλήθεια: σας βάλαμε φωτιές στα σπίτια σας (γι' αυτό και δεν είστε "ευτυχισμένοι" στις πατρίδες σας), και τώρα που ήρθατε στα δικά μας θα βγούμε κι από πάνω.
Όσο για τα υπόλοιπα που λες καταλαβαίνω την οπτική σου και δεν μου είναι άγνωστη μιας και εργαζόμουν στην περιοχή για καιρό, δεν υποστηρίζω επ' ουδενί την αντίπερα λογική "όλοι μέσα", αλλά δεν θα τα ρίξω στους μετανάστες (λάθρο ξε-λάθρο φταίω και εγώ που ξεριζώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι) επειδή είμαι ένα χρόνο άνεργος και έχω εννιά χρόνια να κολλήσω ένσημα. Βέβαια και να κολλαγα φουλ πάλι σύνταξη δεν θα δω γιατί φάγανε τα λεφτά των ταμείων, δηλαδή τους κόπους των παππούδων μας, άλλο καπέλο αυτό...
Άλλοι φταίνε κι όχι οι εξαθλιωμένοι Μπάμπη, αυτοί που τους εξαθλίωσαν φταίνε. Αντί λοιπόν κάποιοι εντεταλμένοι τάχα φιλόπατρεις να κάνουν πογκρόμ στον Αγιο Παντελεήμονα, να πάνε να το κάνουν στην Εκάλη και στην Πολιτεία και όπου αλλού "συναθροίζονται" αυτοί που πραγματικά φταίνε...
Γιατί με πρόφαση το τάχα μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης βλέπω να δημιουργειται μια εμφυλιακή ατμόσφαιρα, προφανώς γιατί αυτές οι "ευνομούμενες" χώρες έχουν ανάγκη κι από άλλους άθλιους.
Και κλείνω τονίζοντας πως η ρίζα του κακού όχι μόνο δεν χτυπιέται στοχοποιώντας τους "ξένους", αλλά αντιθέτως ενισχύεται αφού πετυχαίνει τον στόχο της: Διαίρει και βασίλευε... Αν η διαίρεση δεν σταματήσει σύντομα, μην αποκλείεις έναν "λάιτ" εμφύλιο πόλεμο σύντομα στην Ελλάδα, ο οποίος θα τελειώσει γρήγορα και θα έχει ως αποτέλεσμα φτηνά εργατικά χέρια και κύματα προσφυγιάς. Για αυτό σου λέω...σύντομα θα φτάσουμε στην θέση των (λαθρο-
μεταναστών, αλλά θα είναι αργά...
ΥΓ: Εξυπακούεται πως αν δεν σε θεωρούσα νοήμον ον δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να απαντήσω.