Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Εδώ συζητάμε γιά οτι θέλουμε.
Αρκεί να γίνεται με κόσμιο τρόπο, και να μην προσβάλουμε κανέναν.

Olympic Idea - Mια νέα μορφή αλληλεγγύης

Περισσότερα
21/02/2015 06:20 #10687 από alepou
Γράφει ο Παύλος Θ. Δημητριάδης



Οι κρίσεις και τα μεγάλα προβλήματα εκτός από τα άλλα δημιουργούν και νέες ιδέες. Σε όλες τις μορφές της ζωής: Σε ατομικό επίπεδο, οικογενειακό, επαγγελματικό, κοινωνικό, πολιτικό, κ.ά. Μια τέτοια νέα ιδέα είναι και η Olympic Idea. Ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο αρχές του 2014 στην Ελλάδα και από Έλληνες.

Τι ακριβώς είναι;
Πρόκειται για κάτι υβριδικό, που συνδυάζει το παραδοσιακό εμπόριο, το Internet Marketing και το Affiliate Marketing. Ενώνει απ’ τη μια μεριά μαγαζιά, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, κι απ’ την άλλη καταναλωτές. Οι πρώτοι πουλάνε τα προϊόντα τους ή τις υπηρεσίες τους με έκπτωση και με προσφορές, και οι καταναλωτές επωφελούνται από αυτά αγοράζοντας φτηνότερα.

Αυτό είναι το γνωστό μας παραδοσιακό εμπόριο, με τη διαφορά ότι οι εκπτώσεις και προσφορές εδώ είναι μόνιμες όλο το χρόνο, και ότι τη σχέση αυτή την συνδιαμορφώνουν τα δύο μέρη. Οι καταναλωτές επιλέγουν, προτείνουν και συνεργάζονται με εκείνους από τους οποίους ήδη αγοράζουν (λ.χ. το κρεοπωλείο της γειτονιάς τους, το μανάβικο, κομμωτήριο, ταβέρνα, καφετέρια, φροντιστήριο, γιατρό, γραφείο ταξιδιών, ξενοδοχείο, κλπ.), κι απ’ την άλλη μεριά τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν μια έκπτωση μεγαλύτερη από όση θα έδιναν σε κάποιον που κάνει παζάρι και ζητάει «μια καλύτερη τιμή».

Το Internet Marketing είναι η τάση της εποχής μας. Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft και πολυεκατομμυριούχος, είπε ότι εάν μια επιχείρηση δεν είναι στο διαδίκτυο (Internet) αργά ή γρήγορα θα κλείσει. Στην Olympic Idea οι επιχειρήσεις παίρνουν site (ιστοσελίδα με όλα τα στοιχεία τους, φωτογραφίες κλπ.), e-shop (ηλεκτρονικό πολυσέλιδο κατάστημα με φωτογραφίες των προϊόντων, αναλυτικές πληροφορίες, τιμές κλπ.) και mobile apps (εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα) για να έχουν παγκόσμια διαφήμιση και πωλήσεις (με αντικαταβολή ή με χρέωση κάρτας) και επιπλέον στοχευμένη διαφήμιση σε χιλιάδες «αφοσιωμένους» καταναλωτές. Τα εργαλεία αυτά στην αγορά στοιχίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ, ενώ η Olympic Idea τους τα δίνει μόνον με 130 ευρώ το χρόνο.

Το Affiliate Marketing είναι η ευκαιρία σε καταναλωτές, εκτός από τις εκπτώσεις, να κερδίσουν επιπλέον χρήματα συστήνοντας επιχειρήσεις και νέους καταναλωτές. Δηλαδή, συστήνουν σε επιχειρήσεις να συνεργαστούν προσφέροντας έκπτωση, και σε φίλους και γνωστούς να ψωνίζουν από αυτές τις επιχειρήσεις, μαγαζιά και επαγγελματίες που προσφέρουν έκπτωση. Για αυτή τη σύσταση που έκαναν κερδίζουν άμεσα προμήθεια, ένα είδος μεσιτείας.

Επιπλέον, οι νέοι καταναλωτές που συστήθηκαν μπορούν κι αυτοί με τη σειρά τους να συστήσουν άλλους, και να κερδίσουν κι αυτοί τις δικές τους προμήθειες. Σχηματίζεται έτσι ένα δίκτυο «αφοσιωμένων» καταναλωτών, οι οποίοι, εάν και όταν χρειάζονται να ψωνίσουν κάτι, το ψωνίζουν σταθερά όλο το χρόνο με εκπτώσεις και προσφοράς από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, και ταυτόχρονα όλοι, παλιοί και νέοι, κερδίζουν ένα πρόσθετο εισόδημα.

Όπως οι επιχειρήσεις, έτσι και οι καταναλωτές-μέλη του «κλαμπ» πληρώνουν συνδρομή, εκτός εάν συστήσουν άλλους, οπότε είναι δωρεάν.
Αυτό το πράγμα έχει το στοιχείο της αλληλεγγύης, επειδή ωφελούνται αμοιβαία, τόσο οι επιχειρήσεις, γιατί αυξάνουν τον τζίρο και το πελατολόγιό τους ιδιαίτερα τώρα με την κρίση, όσο και οι καταναλωτές, γιατί ξοδεύουν λιγότερα και έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν άμεσα πρόσθετο εισόδημα.

Πώς μπορεί κανείς να πάρει περισσότερες πληροφορίες και να συμμετέχει στην ευκαιρία;
Από έναν που συμμετέχει ήδη στο πρόγραμμα, καταναλωτή-μέλος του κλαμπ, στο: alepou73@gmail.com


alepou.smartidea.gr

Keep looking inside of yourself,and you may see someone that you really dont know.

"ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΘΕΛΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 100 ΜΠΟΡΩ"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
27/02/2015 06:23 #10734 από alepou
Απαντήθηκε από alepou στο θέμα Olympic Idea - Mια νέα μορφή αλληλεγγύης
Ολυμπιακή Ιδέα - Το εκπτωτικό κλάμπ με φανατικούς οπαδούς καταναλωτές αλλά και επιχειρηματίες

Γράφει ο Παύλος Θ. Δημητριάδης



Η πολλαπλή κρίση που περνάμε μπορεί να είναι αιτία για απαισιοδοξία, μιζέρια, απομόνωση, γκρίνια, απελπισία και κατάθλιψη. Μπορεί όμως να είναι και μια ευκαιρία για προσωπική αυτοεξέταση και συνολική αναθεώρηση των αξιών μας, βάση των οποίων αξιολογούσαμε μέχρι τώρα τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.

Σε συναισθηματικό επίπεδο μπορούμε να έλθουμε πιο κοντά στους άλλους, στους φίλους, να ανοιχτούμε ο ένας στον άλλο, να ακούσουμε τον συνάνθρωπο μας, να επιστρέψουμε στις ανθρώπινες σχέσεις και στην αλληλεγγύη. Ακόμα και μια απλή εγκάρδια συνομιλία είναι ευεργετική, μειώνει το άγχος. Η συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις και εθελοντικές δραστηριότητες αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας και συντροφικότητας.

Σε οικονομικό επίπεδο ασφαλώς τα χρήματα αποτελούν το εισιτήριο μας στην υγεία, την παιδεία, την ψυχαγωγία και πολλές άλλες εκφάνσεις της ζωής μας. Συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ψυχική μας ηρεμία. Εντούτοις, δεν είναι η μοναδική αξία από την οποία εξαρτώνται οι εσωτερικές μας κατακτήσεις, η πνευματική μας καλλιέργεια, η ηθική, οι φίλοι, η οικογένεια. Ακόμη κι αν δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να βγούμε έξω, μπορούμε να προσκαλέσουμε κόσμο στο σπίτι, να μαγειρέψουμε ή να πιούμε ένα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί. Μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να ανακαλύψουμε λίγο παραπάνω τη φύση.

Ευκαιρίες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε. Για να επωφεληθεί όμως κάποιος, πρέπει από πριν να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Οι ειδικοί λένε, για παράδειγμα, ότι μερικά από τα επαγγέλματα και οι θέσεις εργασίας που έχουν ζήτηση σήμερα και στο άμεσο μέλλον είναι:

· Ssocial sitter – αναλαμβάνει να ενημερώνει και να τρέχει τους προσωπικούς λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ενός επαγγελματία, όταν εκείνος δεν διαθέτει ελεύθερο χρόνο γι' αυτό.

· Απτικός προγραμματιστής: θα ασχολείται με την τεχνολογία σε συνδυασμό με την επιστήμη της αφής.

· Σύμβουλος υγείας για ηλικιωμένους: με δεδομένο ότι ο γηραιότερος πληθυσμός αυξάνεται, τότε ένα επάγγελμα που θα εξειδικεύεται στην περίθαλψη της τρίτης ηλικίας θα είναι απαραίτητο.

· Ψηφιακός Αρχιτέκτονας: θα σχεδιάζει εικονικές κατασκευές για να τις χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

· Ελεγκτής Κλίματος: θα τροποποιεί τις καιρικές συνθήκες που διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι πρέπει.

· Μάνατζερ για Άβαταρ: θα σχεδιάζει και θα διαχειρίζεται τους εικονικούς χαρακτήρες των μελλοντικών pc games.

· Κατασκευαστής μελών σώματος: στο ίδιο πλαίσιο με την τελειοποίηση της προσθετικής χειρουργικής, θα δημιουργούνται μέλη για αθλητές και στρατιώτες.

· Ξένες γλώσσες: Όποιος ξέρει ξένες γλώσσες έχει ένα διαβατήριο για την αγορά εργασίας. Ειδικότερα οι μεταφραστές γλωσσών εκτός της Ευρώπης, όπως της κινεζικής και της αραβικής γλώσσας, είναι πλέον περιζήτητοι.

· Λογιστές: Το επάγγελμα αυτό δεν «πεθαίνει» ποτέ και πολύ περισσότερο στην εποχή μας όπου οι λογιστές έχουν την τιμητική τους, προκειμένου να ξεμπλέξουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από τον κυκεώνα της εφορίας.

· Οι νοσοκόμοι και οι νοσοκόμες, αλλά και όσοι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και βοήθεια στο σπίτι θεωρούνται και θα θεωρούνται απαραίτητοι.

· Οφθαλμολογία: Οι νέες τεχνολογίες που μπαίνουν σιγά-σιγά στη ζωή όλων μας επιβαρύνουν τα μάτια μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αυξανόμενες απαιτήσεις των ασθενών που αναζητούν φροντίδα για τα μάτια τους να κάνει δημοφιλείς τους οφθαλμίατρους.

· Αποκατάσταση: Εξειδικευμένοι θεραπευτές, λογοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές θα καλύπτουν ανάγκες που δημιουργούνται συνεχώς σε ιατρεία, σχολεία, κέντρα αποκατάστασης κ.ά.

· Παθολόγοι και χειρουργοί: Οι ειδικότητες αυτές θα έχουν μεγάλη ζήτηση, κάτι που ήδη φαίνεται αν κοιτάξει κάποιος με προσοχή τις σχετικές αγγελίες που ζητούν προσωπικό προκειμένου να στελεχώσουν νοσοκομεία, κλινικές κ.ά., τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ΗΠA.

· Αναλυτές αγοράς: Οι αναλυτές της αγοράς βοηθούν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς. Κατά την επόμενη δεκαετία, τα άτομα αυτά αναμένεται να είναι σε μεγάλη ζήτηση.

· Μηχανικοί λογισμικού: Στην εποχή των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και του cloud computing, λίγες θέσεις είναι τόσο σημαντικές όσο οι προγραμματιστές εφαρμογών λογισμικού.

Υπάρχει και μια άλλη ευκαιρία, σύγχρονη, που κινείται σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς και συνδυάζει το παραδοσιακό εμπόριο, το Internet Marketing και το Affiliate Marketing. Με πολύ μικρό κόστος επένδυσης, δωρεάν εκπαίδευση, και άμεσα οικονομικά αποτελέσματα. Απευθύνεται σε ανθρώπους με όρεξη και θέληση για δουλειά.


Περισσότερες πληροφορίες: στο alepou.smartidea.gr/ και στο alepou73@gmail.com

Keep looking inside of yourself,and you may see someone that you really dont know.

"ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΘΕΛΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 100 ΜΠΟΡΩ"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 3.079 δευτερόλεπτα

Στηρίξτε την ιστοσελίδα μας

 Οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ σε όλο τον κόσμο.

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να συμβάλετε στα έξοδα της σελίδας μας , χρησιμοποιόντας την παρακάτω φόρμα ΔΩΡΕΑΣ

 

Support our Website

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

  • Χρήστες 7481
  • Άρθρα 188
  • Εμφανίσεις Άρθρων 3101805

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 557 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 

 

Βίντεο με οδηγίες

Ακολουθήστε την σύνδεση και δείτε

τα βίντεο των υπολογιστών μας

 

Στατιστικά Ιστοσελίδας